Persones
implicades en el consum agroecològic de la Garrotxa organitzen tres activitats
a l’entorn del consum responsable d’aliments.
Divendres passat
a la tarda tingué lloc la primera de les tres activitats que han preparat persones
actives en el camp del consum responsable, algunes d’elles membres de la
cooperativa de consum La Rauta. En aquesta primera activitat, duta a terme a
l’Hospici, es passà el curtmetratge “Dos
tomates y dos destinos” produït per Veterinaris Sense Fronteres; el
documental “Què mengem?” de Montse
Armengou i Ricard Belis, emès per Televisió de Catalunya fa dos anys; i finalment
hi hagué una tertúlia entre els assistents.
A “dos
tomates y dos destinos”, dos tomaquets
provinents de la indústria agroalimentària i el cultiu agroecològic,
respectivament, parlen humorísticament sobre les seves vides . El nitrofosfat
de sofre i els fems, els monocultius i la diversitat de cultius, els aliments
insípids i els gustosos, entre altres temes, són comparats per les dos tomates
que conversen.
Al documental “Què mengem” s’exposen estudis i
arguments científics, sanitaris, testimonials i polítics, entre d’altres, per
parlar de les traces de productes tòxics que es troben a la major part de
productes alimentaris i a la població humana, així com els seus efectes per la
salut.
L’acte acabà amb una petita tertúlia oberta.
La propera activitat es durà a terme el
divendres dia 4 de juliol a les 18,30h a la sala 8 de l’Hospici, i
serà una xerrada-col·loqui sota el títol “Sobirania alimentària a la Garrotxa, diferents vies de consum local”,
amb presència de quatre convidats: Jordi Vilarrassa del Mercat Municipal
d’Olot, Gemma Vila del mercat del Rengle, Jon Torres del col·lectiu de
productors agroecològics de la Garrotxa Tràmec
i Paula Fonollà de la cooperativa La
Rauta.
A més, al llarg
d’aquests dies i fins el 12 de juliol es pot visitar al Mercat Municipal d’Olot
l’exposició “Què és un aliment de
qualitat? La Sobirania alimentària: una alternativa al canvi climàtic”,
produïda per la Xarxa de Consum Solidari.
Amb aquestes tres
activitats es volen donar a conèixer les iniciatives que hi ha engegades a la
comarca per consumir de manera responsable, així com conscienciar sobre el
canvi d’hàbits que cal en la manera de comprar i alimentar-nos per tal d’aconseguir
un model alimentari més just i sa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada