dissabte, 19 de setembre del 2009

Gràcies a tots i totes!


El passat divendres 18 de setembre vam celebrar la primera jornada de consum responsable d'Olot. La Greda i la Rauta vam ser les encarregades d'organitzar aquesta trobada entre productors, cooperativistes i un afluent públic interessat en el tema agroalimentari.


Voldríem agrair a totes les ponents per la seva participació; a la Maria de La Kusturica, pagesa i membre de la Xarxeta (Xarxa de Pagesos i pageses agroecològics de Catalunya) que ens va explicar la situació actual de la pagesia i del model agroalimentari actual. A la Laura membre de la cooperativa La Tòfona (Ateneu Rosa de Foc) que ens va donar molta energia a l'explicar-nos com d'un petit projecte com el nostre avui en dia existeixen al barri de Gràcia un total de 7 cooperatives que van molt més enllà del consum de productes agroecològics. A l'amic i proveïdor de la Rauta, en Marc de l'Empedrat, que representant als productors ecològics de l'Alta Garrotxa va explicar com ens hem organitzat les cooperativistes amb les productores creixent i millorant colze a colze. I finalment va ser el torn de les cooperatives organitzadores de la trobada: en primer lloc la Tura de la Rauta va fer una presentació del projecte que ja fa mesos que funciona i a partir de les seves experiències personals va animar a tothom a formar part d'una cooperativa de consum com a eina de canvi social i personal. I en segon lloc en Lluís de La Greda (Ateneu 217, al barri Vell d'Olot) que va motivar a tothom a formar part del projecte que s'està gestant a l'Ateneu Popular, que funcionarà a base de cistelles setmanals i treballarà conjuntament amb la Rauta per coordinar proveïdors i productes!


Des de la Rauta voldríem expressar l'agraïment a totes les persones que ens van acompanyar a aquest primer acte i esperem que fos una jornada tant enriquidora per a totes vosaltres com ho va ser per a nosaltres.

Si esteu interessades en qualsevol de les iniciatives que es van presentar durant l'acte poseu-vos en contacte amb nosaltres a cooperativarauta@gmail.com

FINS AVIAT!

fotografies d'Anna Pons

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada