divendres, 6 de març del 2015

Visita a l'hort de la Saó a la Vall de Bianya



 El passat divendres 27 de febrer 2015 varem visitar l'hort de la Saó a la Vall de Bianya i en  David que és un apassionat i en sap moltíssim de pagès, ens va ensenyar tot l'espai de 7.000 metres del seu hort i ens va comentar amb detall com ho tenen muntat.


 
Ens va ensenyar els conreus de temporada i va explicar que de cara la següent temporada s’han planificat amb la Xarxeta de manera que cada finca farà els cultius que li rendeixen més per les característiques de la terra. D'aquesta manera cada finca farà menys varietat de cultiu però mes quantitat per a poder abastir a la xarxeta.
 Resumint, que nosaltres menjarem més coses que vindran de  l'Empordà com poden ser els tomàquets, pebrot verd, pastanagues...... però de productors locals com ells.
 
També vam parlar de com els va a nivell econòmic... sembla ser que la rendibilitat es baixa, tot i porten anys amb el projecte, costa moltísim viure dignament de les  produccions d'horta ecològica, aixó els forçarà a buscar ingressos suplementaris fent una mitja jornada en un altre feina.



Tot el nostre suport de la RAUTA per els  productors locals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada