dijous, 3 de juliol del 2014

Les jornades Consum local = Consciència global



Persones implicades en el consum agroecològic de la Garrotxa organitzen tres activitats a l’entorn del consum responsable d’aliments.
Divendres passat a la tarda tingué lloc la primera de les tres activitats que han preparat persones actives en el camp del consum responsable, algunes d’elles membres de la cooperativa de consum La Rauta.  En aquesta primera activitat, duta a terme a l’Hospici, es passà el curtmetratge “Dos tomates y dos destinos” produït per Veterinaris Sense Fronteres; el documental “Què mengem?” de Montse Armengou i Ricard Belis, emès per Televisió de Catalunya fa dos anys; i finalment hi hagué una tertúlia entre els assistents.
 A “dos tomates y dos destinos”, dos tomaquets  provinents de la indústria agroalimentària i el cultiu agroecològic, respectivament, parlen humorísticament sobre les seves vides . El nitrofosfat de sofre i els fems, els monocultius i la diversitat de cultius, els aliments insípids i els gustosos, entre altres temes, són comparats per les dos tomates que conversen.
Al documental “Què mengem” s’exposen estudis i arguments científics, sanitaris, testimonials i polítics, entre d’altres, per parlar de les traces de productes tòxics que es troben a la major part de productes alimentaris i a la població humana, així com els seus efectes per la salut.

                                              L’acte acabà amb una petita tertúlia oberta.

 La propera activitat es durà a terme el divendres dia 4 de juliol a les 18,30h a la sala 8 de l’Hospici, i serà una xerrada-col·loqui sota el títol “Sobirania alimentària a la Garrotxa, diferents vies de consum local”, amb presència de quatre convidats: Jordi Vilarrassa del Mercat Municipal d’Olot, Gemma Vila del mercat del Rengle, Jon Torres del col·lectiu de productors agroecològics de la Garrotxa Tràmec i Paula Fonollà de la cooperativa La Rauta.
A més, al llarg d’aquests dies i fins el 12 de juliol es pot visitar al Mercat Municipal d’Olot l’exposició “Què és un aliment de qualitat? La Sobirania alimentària: una alternativa al canvi climàtic”, produïda per la Xarxa de Consum Solidari.
Amb aquestes tres activitats es volen donar a conèixer les iniciatives que hi ha engegades a la comarca per consumir de manera responsable, així com conscienciar sobre el canvi d’hàbits que cal en la manera de comprar i alimentar-nos per tal d’aconseguir un model alimentari més just i sa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada