dilluns, 20 d’abril del 2015

Piscolabis Rauta a l'Institut Montilivi



El passat dimarts dia 24 de març del 2015 la Rauta va celebrar un piscolabis a l'Institut Montilivi de Girona en agraïment als alumnes de 2n d'ASIX per la seva ajuda aportada al projecte de la cooperativa.
Durant aquest piscolabis els alumnes varen poder gaudir d'algunes de les delícies dels proveïdors de la cooperativa, com són el pa de coca de la Fogaina, el formatge de Samariu o la xocolata del Cacau.
Durant la realització d'aquest treball, encara no conclòs, els alumnes han fet propostes informàtiques per a un sistema de comandes on-line per a la Rauta, aportant doncs solució a les limitacions actuals dels socis de la cooperativa.
Els alumnes es varen manifestar molt agraïts i contents del present ofert per la Rauta.

El dia 21 d'avril s'ha fet entrega del premi als guanyadors del concurs. En Josep Fernández, en Carlos Hurtado i en Carlos Jiménez s'han endut el guardó "fuet d'or" per a la seva solució Prestashop que, esperem, pugui donar molts fruits a la cooperativa de la Rauta.

A la foto apareixen dos dels integrants del grup amb en Marc Agramunt, rautero i professor de l'institut Montilivi.

divendres, 6 de març del 2015

Visita a l'hort de la Saó a la Vall de Bianya



 El passat divendres 27 de febrer 2015 varem visitar l'hort de la Saó a la Vall de Bianya i en  David que és un apassionat i en sap moltíssim de pagès, ens va ensenyar tot l'espai de 7.000 metres del seu hort i ens va comentar amb detall com ho tenen muntat.


 
Ens va ensenyar els conreus de temporada i va explicar que de cara la següent temporada s’han planificat amb la Xarxeta de manera que cada finca farà els cultius que li rendeixen més per les característiques de la terra. D'aquesta manera cada finca farà menys varietat de cultiu però mes quantitat per a poder abastir a la xarxeta.
 Resumint, que nosaltres menjarem més coses que vindran de  l'Empordà com poden ser els tomàquets, pebrot verd, pastanagues...... però de productors locals com ells.
 
També vam parlar de com els va a nivell econòmic... sembla ser que la rendibilitat es baixa, tot i porten anys amb el projecte, costa moltísim viure dignament de les  produccions d'horta ecològica, aixó els forçarà a buscar ingressos suplementaris fent una mitja jornada en un altre feina.



Tot el nostre suport de la RAUTA per els  productors locals.

dilluns, 2 de març del 2015

Les Planeses de Argelaguer al programa LATITUDS de TV3




El  passat  28/02/15 Les Planeses , explotació agro ecològica de Argelaguer , va sortit en un reportatge de TV3, el programa LATITUDS - si us el vàreu perdre el podeu veure en aquest enllaç http://www.ccma.cat/…/la…/voluntaris-masovers/video/5474912/




>>>> Més de 100.000 joves participen en un moviment mundial de voluntariat en granges ecològiques. A Catalunya, moltes masies han obert les portes a aquests joves, que aposten per l'agricultura ecològica i per un nou model de vida................ reportatge de 25 minuts

dilluns, 26 de gener del 2015

Xerrada de Lluis CACAO per tancar la nostra primera assemblea RAUTA 2015

El passat dissabte 24 gener varem realitzar la nostra primera assemblea 2015.
Per nosaltres és un fet habitual , doncs cada mes i mig ens trobem per parlar de com va tot , dels proveïdors actuals , dels nous , dels articles nous , de les properes commandes puntuals, etc.

Però aquesta vegada varem acabar amb una xerrada d'en Lluis Riera - CACAU , que ens va explicar des de l'origen de la seva pastisseria CACAU ara ja fa 6 anys, fins el nou projecte cooperatiu de la granja CACAU.
Ens va explicar els productors de cacao al mon, com es determina quin es el producte que vol el client , els elements que formen un bon xocolata i moltes coses més.

Agrair al Lluis la seva xerrada i el tastet de xocolata i galetes de gingebre que ens va portar.

També ens va acompanyar el temps, doncs varem estar prenent el solet en la plaça del bar de Les Preses.



"En un grup de consum no només mengem millor sinó que donem suport a una pagesia en resistència”

En aquest enllaç podeu veure un vídeo :

Connexió Barcelona | Barcelona Televisió
Cada dimecres arriba fruita i verdura fresca a El carretó, un grup de consum que té la seva seu a l’Ateneu Rebel al barri del Poble Sec a Barcelona, una manera d’adquirir aliments alternativa al sistema tradicional.
Esther Vivas n’és una de les seves membres i acaba de publicar el llibre El negocio de la comida, on analitza el sistema agroalimentari.

 http://esthervivas.com/2015/01/26/en-un-grup-de-consum-no-nomes-mengem-millor-sino-que-donem-suport-a-una-pagesia-en-resistencia/


dijous, 4 de desembre del 2014

Experiment que demostra la diferència entre un producte biològic i altre tractat

Os recomano mirar aquest vídeo de com aquesta nena realitzant un experiment molt simple que és fa a moltes escoles apren i ens ensenya com germina un producte biològic enfront a altres tractats per la seva conservació.



 https://www.facebook.com/video.php?v=688306671231589

Desitjable visualitzar a totes les edats.

dimecres, 12 de novembre del 2014

11 octubre presentació de La Rauta a les Preses

Aprofitant la festa major d'hivern de Les Preses varem fer un dia de portes obertes de la Rauta.
Varem convidar als ciutadans del poble a acostar-se al nostre local per saber qui som i com funcionem la cooperativa de consum La Rauta.

Els veïns a més d'informar-se varen poder degustar diversos productes dels que consumim habitualment.

Mireu quin goig de taula de tastets ens va quedar !